ДУНЕВ МОТОР СПОРТ КАРТИНГ ЦЕНТЪР И СЕРВИЗ

ДУНЕВ МОТОР СПОРТ КАРТИНГ ЦЕНТЪР И СЕРВИЗ

Студентски град, ул. Никола Габровски 100
София,
България
23.3481042
42.6582564
UserLikes
Име: ДУНЕВ МОТОР СПОРТ КАРТИНГ ЦЕНТЪР И СЕРВИЗ
Адрес: София, Студентски град, ул. Никола Габровски 100
Телефони: text to imagetext to image
Факс: text to image
Уеб сайт: http://www.dunevmotorsport.com
E-mail: text to image
Отрасъл: Свободно време
Дейност:

Картинг център

Ключови думи: картинг център, картинг, рали, ралита, автосервиз

За нас

Фирма ДУНЕВ МОТОР СПОРТ е създадена през месец април 1990 год. от з.м.с. Бончо Дунев - дългогодишен автомобилен състезател, многократен шампион на страната на рали, писта и планински шампионат, трети в Европа на рали - група "В". Спортната си кариера започва с ВАЗ 2101, по - късно управлява ВАЗ 21011, Шкода 130 РС, Рено 5 турбо, Ауди купе куатро и Тойота Селика ST 165 (победител в рали "1000 езера" през 1991 год.).


През 1998 год. фирма Дунев Мотор спорт започна да работи в ново, непознато за автомобилната практика в България направление - участие в марков шампионат "Ford Puma cup" в Германия. Пилот в тази серия в първите две години беше Румен Дунев - Шампион на страната в групите "Юниор" и "Хоби кар".
През 1999 година вторият /по възраст/ пилот на фирмата - Тодор Дунев участва в квалификационен тест с общо 340 участници, където бе обявен за най - добър "Rookie" /новак/, което му позволи в следващата година да вземе участие в серията "Volkswagen Lupo Cup".
Отличното представяне на квалификационния тест се затвърди и по време на състезанията от шампионата "Lupo cup", където успя да се класира на второ място в категорията "Rookie", като до последния кръг водеше в това класиране, но бруталното отношение на преките конкуренти не му позволи да спечели серията.
През сезона постигна "пол позишън" на пистата "Спа" в Белгия, отбеляза и най - бързи обиколки в някои от кръговете.
През 2001 год. Тодор Дунев стартира само в два от кръговете на "Ford Puma Cup" - в първото състезание на пистата "Ошерслебен" на тренировката постигна осмо време, а на състезанието се класира седми и втори в класирането "Junior cup". Във втория кръг от двадесет и трета стартова позиция Тодор успя да завърши дванадесети в генералното класиране и трети в "Junior cup".
През 2002 година Тодор участва в три от кръговете на шампионата "Ford Puma Cup" - на пистата "Ошерслебен" зае 11 място в генералното класиране и 2-ро в "Junior Cup". Във втория кръг на пистата "Хокенхайм" от осма стартова позиция завоюва пето място на 14 хилядни от секундата от четвъртия и отново бе втори в "Junior cup".
Тодор участва в Националния пистов шампионат, като през 2003 и 2004 год е шампион на страната в група А клас 7, с автомобила с който участваше в Германия.
През 2005 г. Тодор Дунев е спечелили в група Х клас 2 и в генералното класиране на група Х.
Изминалата 2006 г., беше много атрактвна за целия отбор. Тодор се състезава с нов автомобил - Porsche 996 turbo, като завоюва отново първото място В група Х клас 4 - най - расовите автомобили както и шампионска титла в генералното класиране на гр. Х. Едновременно с това, фирмата стопанисва най - модерния картинг център в София, и автосервиз.


В района на картинг центъра работи и ресторант. Фирмата прави и времеизмерване на националния пистов шампионат. Центърът разполага с големи рекламни площи, както и с възможности за провеждане на различни промоционални мероприятия.





 

Открийте ни в Google+